نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
به مناسبت هفته دفاعمقدس
دفاع همچنان باقیست، فقط شکل آن تغییر کرده است. در این دفاع، تجهیزات نظامی نقشی ندارند، اما قدرت مانور به مراتب از جنگ گذشته وسیعتر است.
دفاع مقدس مردم ایران در مقابل رژیم بعث عراق که هشت سال تمام طول کشید، باعث شد ملت عزیز و نیروهای نظامی در عرصه امتحان قرار بگیرند. آنها در ظاهر، تنها با یک کشور وارد جنگ نظامی شده بودند، اما واقعیت ماجرا این بود که آمریکاییها، کشورهای اروپایی و بعضی از همسایگان در این جنگ نابرابر نقش بسزایی داشتند. آنها با پشتوانه نظامی به دنبال این بودند که ملت بزرگ و نظام مقدس ایران را به سرازیری سقوط هدایت کنند. ما در این جنگ با آن حمایتهای همهجانبه شکست نخوردیم بلکه توانستیم به بالاترین پیشرفتهای علوم نظامی دست پیدا کنیم و با وجود تمامی سختیها و مشکلات و با تحریمهای نظامی، بانکی و پولی، پزشکی و دارویی و... در عرصه بینالملل پیشتاز باشیم. این پیروزی در بعد نظامی باعث شد که استعمارگران به فکر چاره بیفتند و به راهکارهای جدید متوسل شوند تا به هر نحو ممکن و با تشدید تحریمها و ایجاد وحشت و ارعاب از راههای متفاوت، روحیه یاس و ناامیدی را پرورش دهند تا مردم و نظام در بنبست قرار گیرند.
رهبر معظم انقلاب در مورد نتیجۀ حرکت متفاوت ایران بعد از انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری فرمودند:
«یک جامعه و یک نظام وقتی در یک راه نویی قدم میگذارد و یک مدعای غیرمتعارفی را، یک مدعای متفاوتی را مطرح میکند و با این مدعای متفاوت و راهِ نو وارد این جنگل انبوه تعارضات بینالمللی میشود... طبعا در دورههای مختلف، اوضاع گوناگونی پیدا میکند که بایستی بر طبق آن اوضاع، شرایطِ خودش را تطبیق کند و بر طبق آنها پیش برود. در صدر اسلام هم همینجور بوده است. امروز هم همینجور است. تعارضهای جهانی وجود دارد. این دنیای سیاست بینالمللی یک جنگل انبوهی است. ما هم برخلاف جریان داریم حرکت میکنیم. جریان کلی دنیا، جریان استکبار و جریان نظام سلطه است یعنی یک عده سلطهگرند، یک عده هم زیر بار این سلطه میروند و سلطهپذیرند. ما برخلاف این جریان داریم حرکت میکنیم. در این 40 سال اینجوری پیش رفتهایم... طبعا اوضاع و احوالی برای ما پیش میآید که ناگزیر بایستی... حواسمان جمع باشد. دقتمان زیاد باشد. جوانب گوناگون قضیه را دایما رصد کنیم و بسنجیم و ببینیم.»
مسئله اصلی اما این است که بدانیم جنگ ما امروز در کدام جبهه است؟ این مهم است که مردم بدانند ما در حال جنگ اقتصادی هستیم. ما در این موقعیت زمانی باید قبول کنیم که جنگ اقتصادی وجود دارد. همانطور که حضرتآقا به آن اشاره کردهاند:
«گفته میشود جنگ اقتصادی، درست هم هست. دشمن یک جنگ اقتصادی همهجانبهای را علیه ما شروع کرده. اتاق جنگ هم دارند. با دقت هم دارند بررسی میکنند. مامور دارند و دایم در حال تحرکند... لکن یک جنگ دیگری هم هست که از آن جنگ، خیلی اوقات غفلت شده. آن جنگ، کمتر از جنگ اقتصادی نیست بلکه گاهی زمینهساز تاثیر جنگ اقتصادی است. آن جنگ چیست؟ آن جنگ، جنگ رسانهای، جنگ فضاسازی عمومی، جنگ تبلیغاتی است... از قبل هم وجود داشته. علیه ما تبلیغات، همیشه زیاد بوده. امروز وضعیت، شدت بیشتری پیدا کرده است، مثل جنگ اقتصادی. قبلا تحریم بوده، امروز شدت پیدا کرده.»
از بیانات معظمله معلوم است که اهمیت جنگ رسانهای، کمتر از جنگ اقتصادی نیست بلکه گاهی زمینهساز تاثیر جنگ اقتصادی است.
جنگ اقتصادی به تعبیری جنگ اول است، اما مهم جنگ دومی است که استراتژی است. این جنگ که دشمن به جد وارد آن شده و برای آن برنامهریزی و مهندسی حساب شده انجام داده، جنگ رسانهای است. بنگاههای تبلیغاتی صهیونیستی و آمریکایی و متحدان آنها بر آن هستند که با حمایت مالی، فضای فکری کشور را آلوده کنند. این مسئله مهم است که فضای تبلیغاتی کشور نباید مردم را یا دچار اضطراب کند یا دچار یاس و ناامیدی و بدبینی نسبت به یکدیگر و نسبت به دستگاهها یا احساس بُنبست در آنها ایجاد کند یا مشکلات مربوط به اقتصاد را افزایش دهد. ایشان در اینباره میفرمایند:
«جز رذالت از دشمن توقعی نیست. دشمن، دشمن است. آنچه مهم است این است که ما به این جَو کمک نکنیم... در آلوده کردن فضای عمومی ذهن مردم تاثیر نگذاریم. یعنی ما باید در جهت عکس عمل کنیم. گاهی اوقات توجه نمیکنیم و این اتفاق میافتد. گاهی اوقات در بیان برخی از مشکلات مبالغه میکنیم. گاهی اوقات در بیان آن انتقادی که نسبت به یک دستگاهی یا به یک شخصی داریم مبالغه میکنیم. این مبالغه مضر است.»
نتیجه این که مردم وارد امتحان و جنگ جدیدی شدهاند. ما اگر بخواهیم آقای خود باشیم و در دفاع از دین و ناموسمان بایستیم، باید همانند امام حسین با جان و مال و آبرویمان وارد میدان شویم و لحظهای از فرامین ولی زمانمان غفلت نورزیم.
نویسنده: علی حسینپور
نظر خود را اضافه کنید.